diumenge, 19 d’abril del 2009

Els amics anem-los a buscar, ja que tres ratolins són els nostres veïns

Aquesta és la primera de les entrades dedicades a les sèries de dibuixos animats de la infància que més m'han marcat, i em serviré d'enllaços de Youtube perquè compartim plegats les emblemàtiques caretes que les introdueixen.

Garfield


Quan un arribava a la tarda a casa, se li presentava un inevitable dilema: "Oh, diables de l'infern, els professors m'han manat deures, però el que a mi em ve realment de gust és veure els dibuixos, sobretot Garfield!". De vegades no es podia triar per excés de prescindibles treballs de coneixement del medi social i cultural (podrits, dins del llibre d'Edebé amb la boca tancada hauríeu estat més elegants).
En Garfield, que no és que diguem un gat modèlic, t'empapava de la seva mandra, et deia sense contemplacions que no anessis a fer els deures tenint com tenies a davant una sèrie tan rica en elements còmics. El senyor Jon Arbuckle i el seu refinat gat no et donaven treva durant els seus dos moments de glòria, ja que entremig s'hi barrejava la granja de l'Orson, de llunàtics habitants, dels quals destaco el propi porc Orson i el temerós ànec Wade.

Les tres bessones


Una de les icones dels dibuixos animats catalans: Les tres bessones. "Un càstig, un nou conte" és el plantejament a partir del qual s'efectua l'entrada al relat de les protagonistes. Al vídeo les trobem ballant a Viena gràcies a la cèlebre Marxa turca de Mozart, en plena joventut al capítol Amadeus. Un dels mèrits que cal admirar de la sèrie és la facilitat amb què les lliures adaptacions dels contes desperten interès al públic.
D'altra banda, com a capítol lloable destaco el que es va dedicar en dues parts a Gaudí, titulat El taller de Gaudí, amb una realització impecable.

Bola de drac


La sèrie d'animació més cops emesa a TVC es mereixia filtrar-se al primer volum d'aquest especial de sèries. Malgrat que amb nombrosos altibaixos, cada reposició de Bola de drac no feia més que evidenciar que ens seguíem mantenint tan fidels com el primer dia a la sèrie. La recerca imparable dels elements màgics per part dels protagonistes, que tenien al seu abast un ampli desplegament d'escenaris cap als quals els dirigia el radar, no tenia mai final i el seu èxit responia al continu plantejament de tribulacions que calia superar.

Doug


L'amistat, com a moltes altres sèries d'animació, és un dels pressupòsits que atorga sentit a la magnífica Doug. La Patty Mayonnaise, en Roger o l'Skeeter són alguns dels personatges que acompanyen en Doug en la seva experiència quotidiana. Cal dir, però, que la col·lecció de cromos d'aquesta sèrie era una de les més difícils de completar.

Per continuar aquesta sessió de dibuixos animats, podeu baixar-vos aquí l'àlbum Clubisupersom, del 1996, amb les inoblidables melodies de sèries d'aquell any com Garfield, Reboot, Horry, el monstruet, Dommel o Blinky Bill.

2 comentaris:

  1. :| hola?
    Saps q "última hora" és un diari balear?
    http://www.ultimahora.es/
    Eh?

    Bé.. . val, q tant fà. Ja és curiós q hagi trobat aquest bloc. El tens amagat per algun motiu? XD Ho he trobat pes teu perfil d'animelliure, pq, no me demanis per què, he entrat per cercar-hi ràpidament els teus darrers missatges.

    ResponElimina
  2. Doncs no ho sabia pas, però crec que aquesta nit podré dormir igual de tranquil xD.
    No està amagat, el que passa és que vaig provar de posar l'enllaç a la firma però per excés de caràcters no em deixava. Si saps com ho he de fer perquè sigui visible tant l'hora del te com aquest a la firma, no dubtis a dir-m'ho.
    I gràcies per comentar, senyor Bit, és un honor que hagi deixat per un moment la seva birra de ses illes per dignar-se a escriure en aquest temple del saber, que es podria dir que ha inaugurat vostè xD.

    ResponElimina